torokevelin.evelin.edzo@gmail.com 06 70 223 1241 Hétfő - Vasárnap 6:00 - 20:00

Rólam

Török Evelin vagyok. Személyi edző, életmód-és táplálkozás tanácsadó, motivációs tréner.

Célom, hogy mindenkinek személyre szabottan ki tudjak alakítani olyan étrendet és életmódot, amivel eredményt is ér el. Fogjam a kezét és célirányosan a problémájával foglalkozzak.

Végzettségeim:

  • IFBB szakedzőképzés
  • Weider életmód-és táplálkozás tanácsadó
  • Weider Trainer hormonális táplálkozás tanácsadó

Eredményeim

  • 2014 Fitparádé – Athletic physic kategória - 2.hely
  • 2015 Ausztria kupa – Athletic physic kategória - 2.hely
  • 2015 Fitparádé – Athletic physic kategória - 4.hely

Magyar és külföldi versenyeim egyaránt voltak. Szépen megismerték a nevemet. A munkámban hiteles és szeretett lettem, és vagyok. Rengeteget tanultam a versenyeim alatt az emberi szervezetről, reakciókról. Autodidakta módon szívtam magamba az elmúlt 13 évben a tudást. Sok ember fordult hozzám, hogy legyek a támasza, az edzője, a mentora egy számára nehéz úton, amit úgy hívunk: életmódváltás.

Egy napom

Hogyan is kezdődött?

Vidéken, egy szegény család egyetlen, nem várt és nem akart gyermekeként születtem. Nehéz gyerekkor van mögöttem, sok fájdalommal és szülők elvesztésével, de az egy másik mese.

Sosem tudtam magammal mit kezdeni, mert vékony és formátlan voltam. Szinte kórosan sovány, mondhatni ránézésre anorexiás. Sportolni nem tudtam, hiszen a szüleimnek ez nem volt fontos, pénzünk, sokszor eljutási lehetőségünk sem volt csapatsportokra. Fogalmam nem volt, hogy néz ki belülről egy edzőterem, vagy mit is tesz egy személyi edző. Hiszen az iskolai sportokban is esetlen voltam.

Átlagos tanulóként, egy kis művészlélekként éldegéltem. Álmodozóként, aki hitt a mesékben, és a kacsalábonforgó palotában. Rajzoltam, festettem, azt hittem ez lesz az utam. Balatonbozsokra jártam általános iskolába. Mellette hobbiként képzőművészeti képzésre. Majd a fejembe vettem, hogy ruhatervező leszek és Veszprémbe mentem tanulni. 2006-ban leérettségiztem ruhaipari szakon. Majd egy évre rá ruhaipari technológusként távoztam az iskolából. Ekkor már sportoltam, hiszen 18 évesen 170 cm magasan, 49 voltam. Szerettem volna hízni, kerek feneket, kockás hasat.

Kardió mozgásokkal kezdtem, futás, bicikli, aerobik. Persze ebben semmi személyre szabottság és tudatosság nem volt még. Igazán egyiket sem éreztem magamének. A táplálkozásom katasztrófa volt. Ha kedvem volt csirkét ettem, ha nem akkor buktát. De a hiúságom persze hajtott előre. Már-már mondhatni rendszeresen edzettem. Majd 20 évesen egy nyarat szinte csak az edzőterenben töltöttem. Nézegettem sok online étrendet, több edzős videót. Dvd-ket vettem. Akkor ez még gyerekcipőben járt. Több kevesebb eredménnyel.

Sosem felejtem el az első komoly edzőtermi lábedzésem után, hivatalos voltam egy esti  vacsorára. A zöld koktélruhámban, a tűsarkú cipővel inkább egy kacsára hasonlítottam a jégen. Annyira mulatságos volt.

Innen már nem volt megállás, tudtam én függő vagyok. Egyre tudatosabb voltam és elkezdtem autódidakta módon tanulgatni.  Akkor még kombináltam a súlyzós edzést az edzőtermi edzéssel.

Felköltöztem Székesfehérvárra. És ez lett az életem. Elkezdtem iskolába járni és szívtam magamba a tudást. Olyan alázattal és elhivatottsággal, hogy számomra ez felért egy szerelemmel.

Később, büszkén kimondhattam: személyi edző lettem!

Az edzés mellett megtanultam a táplálkozás részt is. Imádtam.

Megdöbbenve láttam, hogy személyre szabásnak nyoma sincs több helyen ebben a csodálatos szakmában. A sport szerelmeseként úttörő szerettem volna lenni az elejétől fogva, aki olyan szolgáltatást nyújt a segítséget kérő embereknek, amivel eredményt is elérnek.

Szembesültem vele, hogy sok helyen a „csirkerizs” diétáig jutnak az emberek. Amivel sokszor semmit nem változnak, vagy akár még kárt is okoznak a szervezetükben. Elkezdtem a figyelmem az anyagcsere- és hormontípus szerinti táplálkozás felé fordítani. Ezzel olyan átfogó étrendtervezést tudtam kialakítani, egyénre szabva, amellyel mennyiségben, minőségben, összetételben, és étkezések számában is pontos képet kap az érdeklődő.

Rengetegen fordulnak hozzám tanácsért személyesen és online. Azt látom, hogy az emberek igénylik, hogy a problémájukkal célirányosan foglalkozzanak, ne csak általánosan. Hát úgy gondoltam, hogy megadom nekik ezt.

Versenymúlt

Többen felhívták figyelmem, hogy nekem színpadon a helyem. Viszont tudtam, hogy nincsenek kapcsolataim, olyan anyagi hátterem sem, támogatóim, és ami a legfontosabb, hitem magamban. 

De! Épp ezért bennem volt a csak azért is!

„Az egész csak azon múlik, hogy benned van-e a csak azért is. Csak azért is menni, csinálni, megbotlani, szeretni, csalódni, félni, folytatni, fájni, örülni, gúnyos kacajok tárgya lenni, elérni… Merni elérni… Mert egyszer bizony tátják majd a szájukat, hogy hittel hova lehet eljutni… Mert a kitartás és az alázat sikert szül.”

Egy nyári napon, hírtelen felindulásból elkezdtem a felkészülést. A magánéletem romokban hevert. Szülők nélkül, otthon nélkül, egy albérletben lakva, igaz már edzőként dolgozva, belevágtam. Úgy gondoltam itt az idő. Kell bizonyítsak magamnak, az akkorra megszerzett vendégeimnek. Nem ismertem a versenyzés világát, fogalmam nem volt a testem, hogyan reagál egy versenydiétára. Viszont mentem, mint egy tank, nem volt választás. Nem nevezném egy sétagalopnak. Küzdelmes utolsó hetek voltak, minden nap a versenyig.

Megalkottam egy olyan rendszert, amiben igyekszem mindenkinek személyre szabottan segíteni, a fogyásban, az alakformálásban, egészségmegőrzésben.

Online, akár az ország másik feléből, vagy külföldről is tud bárki igényelni grammra pontosan kiszámolt, hormontípusra, anyagcseretípusra kialakított étrendet. Saját recepteket, videós segédlettel, személyre szabott edzéstervet. 

Hiszek abban, hogy egy minőségi szolgáltatásra, ahol valóban az egyénnel foglalkozik a szolgáltató, mindig lesz igény. Előtérbe helyezem, hogy soha senkinél nincs séma. Mindenki egyedi, és itt megtalálhatja azt az étrendet, azt a recept csokrot, és edzéstervet amivel eléri az eredményeit.

Hálás vagyok az életnek, hogy  a munkám a hobbim, azért meg főleg, hogy a sport iránti szenvedélyem nem hogy alább hagyott, de inkább csak erősödött. A sok kedves ember körülöttem, akinek segítettem pedig csak ösztönöz, hogy tovább csináljam.

Ha úgy érzed neked is segítségre van szükséged,
keress bátran és érjük el együtt céljaidat!

Menü bezárása
×

Cart