torokevelin.evelin.edzo@gmail.com 06 70 223 1241 Hétfő - Vasárnap 6:00 - 20:00

Kardiò igen vagy nem?!

Kardiò igen vagy nem?!

Vesézzük ki a kardiót!

Bár nem vagyok egy nagy kardió fun és ezt általában hangoztatom is,mivel nagy túlzásokba esnek ilyen tekintetben, mègis heti 3szor a lèpcsőzőn vagyok. Az ember lánya általában azt hiszi, hogy rááll a futópadra és majd szépen leolvad a zsír és csodás formás, feszes combja és kerek segge lesz.

Na, ez egy nagy tévedés!
Erre való a súlyzós edzés, a helyes tàplàlkozàs, ès kardiò!

De ne értsétek félre, nem fogok és ellenkampányolni. Nem kell azért kiiktatni az ilyen jellegű mozgásformát.
Viszont ha már kardió, és éljünk a futás példájával, akkor a megfelelő zsírégető tartományba végezzük azt! Bizony. Magyarul a jò pulzusszàmot kell elèrd. (Bàr ha kalòriadeficitbem nem vagy, cseszheted az egèszet)

Attól,hogy Te ott állsz a futógépen és elriszálgatod a kis feneked jobbra balra, attól még nem a zsírégető mozgástartományban dolgozol.

Az tény,hogy a pulzusod kb. 65%án egy hosszabb lélegzetvételű kardiót kell csinálnod, ha már edzettebb vagy akkor a 75-85%án egy rövidebb,akár 35 perces kardió is elég, és a kardiók csúcsa az intervall. Nem mindenhol nevezik haladó edzésnek, én inkább annak tekintem.Itt egy 25 perc bőven elég.

Mindig ezt mondom, hogy TUDATOSSÁG!.Ismerd meg a tested, figyelj a reakciókra, a változásokra. Sok okosság van írva a nagy könyvben, de épp a Te tested nincs oda felvezetve. Tanuld meg kezelni azt!

Hozzászólás

Menü bezárása
×

Cart

%d blogger ezt szereti: