600 g darált marhahús
2 szál sárgarépa
500 gramm hámozott felkockázott paradicsom
2 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
bazsalikom
oregano
Én csicseriborsó tésztával készítettem.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy mélyebb serpenyőben és adjuk hozzá a feldarabol hagymát és a nyomón átpréselt fokhagymát, és hevítsük tovább, míg a hagyma megfonnyad. Amint kész, rádobjuk a darált húst. Ekkor sózzuk, borsozzuk.
Amikor kifehéredett, rászórjuk a reszelt répát, s hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot eltépkedve, az oregánót.
Fél órán át főzzük közepes lángon, hogy a répának legyen ideje megpuhulni, valamint az ízek össze tudjanak olvadni.
Közben megfőzzük a spagettit, és a kész szószt rátesszük.