torokevelin.evelin.edzo@gmail.com 06 70 223 1241 Hétfő - Vasárnap 6:00 - 20:00

Mókuskerék az életmódváltásban!

Mókuskerék az életmódváltásban!

Az étkezés tervezése és elkészítése fáradtságos művelet – főleg a dolgos munkanapokon. Néha tudom, jó lenne elmenekülni. Könnyű abba a metódusba esni, hogy nap nap után ugyanazt vagy hasonlókat veszed, készíted és eszed. A monotonitás eléggé kikészíti az embereket mentálisan. (engem mondjuk eléggé). Szerencsére ez nem feltétlenül árt a szervezetnek!

Az ételek nagy választéka amúgy is megnövelt táplálékbevitelhez vezet. Csak képzeld el a szituációt, wellness, isteni svédasztal, a büféasztal egyik vége különféle zöldséges ételekkel van megtömve, míg a másikon egy tál saláta áll. Biztosan többet eszel, ha az első asztalnál állsz meg. Az ember természetéből fogva az ételek változatosságát keresi. A szakemberek szerint így adag-kontroll szempontjából se fáj, ha az ebéd- és vacsoraalternatíváidat lecsökkented.

Nem csoda, ha szervezetünk rá van kattanva a változatos étkezésre, hiszen egyik étel sem tudja egy adagjában az összes tápanyagot olyan mennyiségben tartalmazni, mint amennyire szüksége lenne.

Egy kutatás szerint szerint egy 16-17 egészséges alternatívából álló választékkal – amiben van gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű gabona, gabonaféle, mint a quinoa, hal és alacsony zsírtartalmú tejtermék – 42%-os halálozási statisztika javulást értek el azokhoz a nőkéhez képest, akik mindössze 9 vagy annál kevesebb féléből varázsoltak általában ételt maguknak.

Neked mik azok az ételek, élelmiszerek, alapanyagok, amik mindig vannak a konyhádban?

Hozzászólás

Menü bezárása
×

Cart

%d blogger ezt szereti: