torokevelin.evelin.edzo@gmail.com 06 70 223 1241 Hétfő - Vasárnap 6:00 - 20:00

Miért mozogj?☝

Miért mozogj?☝


——————
Általánosan köztudott tény, hogy a mozgásszegény életmód beteggé tesz. Több negatív következménye is lehet, az izmok elvesztik a tónusukat, az anyagcsere lelassul, megjelenik a kötőszövet gyulladása a cellulit, csökken az energiaszint és megjelenhet a túlsúly is.

Már napi 45 perc bármilyen jellegű sporttevékenység, akár tánc, biciklizés, gyors gyalogás, súlyzós edzés is beindítja az anyagcserédet, izzadással segíti a méreganyagok távozását. Mindezt egy kis mozgás hatására!

Sok egyéb tényezőt sorolhaték még.
Mint pl. az általános kondíció javulása, nagyobb állóképesség, ellenállóbb szív- és érrendszer, endorfin felszabadulása, depresszió csökkenése, a test öngyógyító folyamatainak beindulása.

Egy szó, mint száz, a mozgás csak a javadra válhat. Mint kívül, úgy belül.

Edzés alatt nagyon figyelj a folyamatos folyadék utánpótlásra. Csajoknak minimum 1 liter, pasiknak 1,5 liter menjen egy edzés alkalmával. A vizes palackodba keverhetsz, mondjuk kötelező jelleggel, akár BCAA port is, ami segít a fehérje izmaidba való beépítésében is, továbbá a katabolikus folyanatokat megakadályozza. Ha az edzésed nagyon elnyúlik , például egy kerékpártúrán veszel részt, akkor pedig érdemes arra is odafigyelned, hogy az edzés alatt is pótolnod kell a tápanyagokat, ásványi sókat, amiket a szervezeted felhasznált.

Alternatívának mondanám a fehérje és energia szeleteket, de energiában persze szegény legyen. Sok fehérje szeletet itt rontanak el, közel azonos mennyiségű cukorral pumpálják tele, mint egy Balaton szeletet.

A megfelelő tápanyagbevitel az edzés után is nagyon fontos, így tudod biztosítani, hogy izmaid a lehető legjobb mértékben fejlődjenek, és a lehető legjobban regenerálódjanak. Első körben a fehérjebevitel a legfontosabb.

Az edzés utáni megfelelő étkezés segít a testedet feltölteni energiával, regenerálni az izmaidat és az emésztésedet is felpörgeti. Edzés után érdemes szinte azonnal, de legkésőbb 30 percen belül, magas fehérjetartalmú ételeket enned, például: fehérje turmix, ami villámgyorsan felszívódik és rögtön tápanyaggal lát el! De persze egy táp. kieg. nem pótolja a teljes étkezést soha.
Táplálkozz tisztán, élj vidáman!

Hozzászólás

Menü bezárása
×

Cart

%d blogger ezt szereti: